Varaosanenän B-pennut 2-viikkoisia

Igorin ja Seelan pennuilla on nyt ikää kaksi viikkoa. Pötkylät kasvavat hyvin – vielä meno on kovin rauhallista, eli lähinnä makailemista ja mönkimistä. Pentujen silmät aukeavat jo, joten pikkuhiljaa menokin alkaa sitten vilkastua…

Vähän voi jo kurkistella maailmaa, ihan varovasti vain...

Varovasti kurkistan…

Nyt alkaa väsyttää, pääsiskö takaisin äitin viereen?

Väsyttää!

Kaikki ihanat sydämenvalloittajat ovat päässeet omiin rakastaviin koteihinsa.

Onnea uusiin koteihin Aapo, Pena, Elmo, Impi, Eppu ja Messi!

 

Pennut jo 6 viikkoa

Aika vierii, pennut kasvaa. Ansan pienet palleroiset ovat jo kuuden viikon ikäisiä. Näissä riiviöissä riittää virtaa ja ääntä. Vauhti on kovaa, hieman huteraa… Joten hauskuus on taatty. Pennut ovat kaikki varsin rohkeita tapauksia ja luonnetta näistä palleroista ei puutu. Kaikki ovat hyvä syömään ja massut pullollaan aina nukahtavat ihanasti kasaan kun virta loppuu.

 

P1060787

Pennut ovat nyt 3 viikkoisia. Kaikki kuusi katselevat maailmaa nappisilmillään sitä ihmetellen. Jauhelihaa on maisteltu ja se maistuu huomattavasti paremmin kuin matolääke. Matolääke sai pikkuiset irvistelemään oikein kunnolla, mahtoi olla siis kovin pahaa. Jaloilleen tavoittelevat ja tyttö kävelee jo muutamia askeleita. Mielenkiinto maailmaa kohtaa kasvaa ja asiaakin tuntuu välillä olevan kun pitää koittaa haukahdella ja murahdella. Ihania palleroita. 🙂

P1060639

Pennut kasvaa ja kehittyy

Pennut ovat nyt 12 vrk vanhoja. Painot nousee kaikilla, välillä pienen lisämaidon avustuksella. Ansalla ei meinaa maito riittää ihan koko joukolle, joten välillä pennut saavat tarpeensa mukaan hieman lisämaitoa. Ansa hoitaa pennut hyvin. siivoaa ja huoltaa. Vaikka myös äiskän kainalossa on mukavaa löhöillä kun pennut eivät kiljahtele. 😀 Ja jotta jälleen vakuuttuisimme naisten paremmuudesta, tyttönen avasi silmänsä tänään, ensimmäisenä koko joukosta. 🙂 Ihana katsoa pienten kehitystä.

Varaosanenän A-pentue syntyi

Ansa oli ollut levoton koko illan. Puoli yhdeltä yöllä alkoi sitten pikku hiljaa tapahtua… Pitkän odotuksen jälkeen ensimmäinen Varaosanenän pentu syntyi klo 4.20. Tämä pentu on sisaruskatraansa ainoa tyttö ja pitää varmasti veljensä kurissa ja järjestyksessä. Ensimmäisen pennun synnyttyä homma alkoi sujumaan vauhdilla. Lopulta viimeisinkin, kuudes pentu oli maailmassa klo 7.30 ja katras oli kasassa.

Ansa alkoi hoitaa pentuja oikein hyvin, alkuun pienellä ylihuolehtivaisuudella. Vuorokautta myöhemmin homma sujuu jo paljon maltillisemmin ja rauhassa. Pentujen paino on lähtenyt nousuun ja kaikki tuntuvat saavan osansa tarjolla olevasta eväästä.

 

P1060552